Sponsoren:
  • 2B in Business zorgt voor de hosting en ontwikkeling van de website
  • B-E-Rent heeft een trekker met oplegger beschikbaar gesteld
  • Accu Handel Utrecht heeft zorg gedragen voor een nieuwe accu
  • http://www.veldhuizenwagenbouw.nl/
  • Kalmijn & van Meurs verfservice
  • dagjeuit.com
  • BroekhuisDeBilt.
  • http://www.apotheekbilthoven.nl/
  • Datema

 


  Aanmelden voor de nieuwsbrief:

De eerste twee dagen

7 november 00:17u, dus eigenlijk 8 november. TOFBus ronkt tegen de zoveelste heuvel op, Rinnert rijdt. Zojuist de tank volgegooid, TOFBus verbruikt iets gunstiger dan 1:9 bij een streefsnelheid van 110 km per uur. Prima. Bij de pomp kwamen we team 1118 “Papwiel” tegen. Dirk en Bart vroegen zich af of ze zouden doorrijden of een hotel pakken. Wij rijden nog even door, de banken achterin zijn inmiddels tot bed verbouwd en een prima plekje om met de laptop op schoot een nieuwsbriefje te tikken. Hoe was de dag?

dag 1:
Vanmorgen op tijd op, TOFBus volgegooid met de laatste spullen, Rinnert komt om 8 uur aan en samen met Cindy rijden we naar Amsterdam, pikken de moeder en tante van Rinnert op en gaan naar het ndsm terrein waar het al gezellig druk is. Ondanks een wat fris en druilerig weertje hebben de thuisblijvers weer eens ongelijk. Het is gezellig. De opkomst is geweldig, 12 mensen zijn ons komen uitzwaaien en iedereen heeft iets nuttigs of leuks meegebracht varierend van medicijnen tot cadeautjes met opschriften om op bepaalde momenten uit te pakken. TOFBus wordt bekeken en de 3 jarige Jade ziet een droom in vervulling gaan als blijkt dat je best een rondje over het dak van TOFBus mag lopen. Als dank krijgen we het poppetje van een van de 7 dwergen dat we meteen op de motorkap lijmen.

Na de laatste briefing vertrekken we met 38 auto's en 79 mensen in konvooi waarbij diverse kruispunten worden geblokkeerd door helpers tot we op de snelweg zijn. Bij de belgische grens stopt iedereen voor een tweede rondje uitzwaaien, voor ons geen bekenden. Na een half uur houden we het voor gezien en gaat d'n poot op 't gas. Antwerpen komt vlot, Lille ook maar voor parijs gaat het fout, een vrachtwagen ligt overdwars op de weg en het duurt een uur voordat er weer beweging in de file komt. Rinnert kan daarom zijn lol op in de zaterdagavondspits van Parijs, kost ook weer een uur. Na Parijs koken we rijst met groenten op de benzinebrander en sorteren de ongelooflijke hoeveelheid eten die we van iedereen hebben meegekregen. Het kringetje is rond, letterlijk, want TOFBus knort weer tegen een heuvel op. Hoe lang we vannacht doorrijden zien we wel.

Dag 2:
Om 6 uur gaat de wekker, Rinnert schrikt op van het hem onbekende geluid en valt met een zucht meteen weer in slaap. Hij heeft tot 3 uur doorgereden, tot voorbij Bordeaux. Ik sta op, peil het olieniveau van de motor, maak ontbijt klaar, kies een leuke cd en ga op weg. Het blijkt een lange dag te worden waarbij we heel veel rijden, de Pyreneeën over, Spanje door en Portugal in. Ons reisdoel is de Portugal Nature Lodge (www.portugalnaturelodge.com) van Peter en Joke, vrienden van Rinnert die elkaar in Zuid Amerika ontmoetten. We komen om 22u aan en hebben nog een gezellige avond. Vanaf hier is Algeciras waar we maandagavond moeten zijn nog maar 500 kilometer.

» lees de complete nieuwsbrief