Sponsoren:
  • 2B in Business zorgt voor de hosting en ontwikkeling van de website
  • B-E-Rent heeft een trekker met oplegger beschikbaar gesteld
  • Accu Handel Utrecht heeft zorg gedragen voor een nieuwe accu
  • http://www.veldhuizenwagenbouw.nl/
  • Kalmijn & van Meurs verfservice
  • dagjeuit.com
  • BroekhuisDeBilt.
  • http://www.apotheekbilthoven.nl/
  • Datema

 


  Aanmelden voor de nieuwsbrief:

 

The Optical Foundation

 

 

Door Carolien Kunnen, voorzitster

Martin en Rinnert, twee reislustige mannen die het avontuur tegemoet gaan. Met een oude bus van Amsterdam naar Dakar! En wat ik zo bewonderenswaardig vind is dat ze niet alleen voor zichzelf rijden maar op deze manier ook iets willen betekenen voor een goed doel. Dit goede doel is The Optical Foundation.


The Optical Foundation werkt samen met de Universiteit van Cape Coast om oogzorg toegankelijk te maken in Ghana, in het bijzonder voor kinderen, door oogmetingen te verrichten op scholen en in gemeenschappen. De Ghanese optometrieopleiding heeft groot gebrek aan apparatuur. Door Ghanese optometriestudenten in staat te stellen oogmetingen te verrichten krijgen zij praktijk ervaring en worden uiteindelijk specialisten in hun eigen land. Als kinderen een bril nodig hebben kunnen zij deze voor een inkomensafhankelijk bedrag aanschaffen.

 

Carolien en team


Nu vraagt u zich misschien af wat de link is tussen The Optical Foundation en deze mannen van StukjeRijden. Allereerst reizen deze twee avonturiers naar Afrika, en stichting TOF is actief in Afrika. Maar het begon allemaal op een warme voorzomer avond in een salsaclub in Utrecht. Daar waagden Martin en ik zich aan een salsadansje en tijdens het dansen vertelde ik over The Optical Foundation en Martin over zijn plannen van stukjerijden. De twee enthousiaste verhalen kwamen samen en daar ontstond het idee voor een StukjeRijden voor The Optical Foundation. De doelstellingen van stichting TOF is wat Martin en Rinnert erg aantrok.

oogmeting


De kracht van onze stichting is, dat we jong zijn, kinderen helpen aan een bril indien nodig, want slecht zicht belemmerd de ontwikkeling van een kind. Maar een van de belangrijkste doelstellingen is wel dat we onze kennis achter laten in Ghana, zodat de studenten dáár professionals worden in eigen land.

 

werkdag op locatie

Ik kan alleen nog maar één ding zeggen; steun deze mannen! Zij gaan een ontzettend mooi avontuur tegemoet en zetten zich daarbij in voor een ontzettend goed doel, dat jullie hulp heel goed kan gebruiken. The Optical Foundation heeft in Ghana al bij meer dan 1000 kinderen de ogen getest, al 40 studenten opgeleid en 2 studenten geholpen aan een baan. En we willen nog veel meer kinderen helpen en studenten opleiden..... werkdag op locatie